+1-234-567-8910

Over ons

Wie zijn we

Wij ondersteunen mensen met psychische problemen en mensen met een chronische ziekte of handicap. Ook mensen die het ‘gewoon’ moeilijk hebben kunnen bij ons terecht.

Wij willen het leven van mensen wat makkelijker maken. Dit doen wij door hulp en ondersteuning bij maatschappelijk financiële zaken. In normale taal: de belastingaangifte, overheidsbijdragen, toeslagen zoals huur- en zorgtoeslag, het persoons gebonden budget en sinds kort ook bewindvoering.

Hiernaast komen wij op voor de belangen voor mensen met psychische problemen. Wij dragen er aan bij dat zaken die belangrijk zijn voor die groep gehoord worden door bijvoorbeeld de overheid.

Wat doen wij

Onze helpdesk maatschappelijke ondersteuning licht voor, verwijst naar en ondersteunt op het gebied van:

  • Belastingadvies en -aangifte en toeslagen;
  • Persoonsgebonden Budget (P.G.B.);
  • Wet Maatschappelijke Ondersteuning (W.M.O.);
  • Zorg In Natura (Z.I.N.);
  • Verwijzing naar Zorg in Natura
  • De aanvraag van overheidsbijdragen.
brochure_jutte_van_der_voorst
Géén winstoogmerk

Jutte heeft geen winstoogmerk en is niet commercieel ingesteld. Het geld dat wij hebben wordt gebruikt voor de doelgroep geestelijke gezondheidszorg.

Professioneel

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis in huis. Ervaren medewerkers helpen u goed en snel bij uiteenlopende situaties.

Betrokken

Betrokkenheid met onze klanten is kenmerkend voor de manier waarop wij werken.
We doen het samen.

Wie is Jutte van der Voorst

In de omgeving van Zutphen leefde rond de vijftiende en zestiende eeuw een vrouw genaamd Jutte van der Voorst. De broer van deze vrouw was een ‘dolle’, zoals psychiatrische patiënten in die tijd werden genoemd.
In deze tijd was het heel normaal om deze ‘dollen’ ten toon te stellen op de kermis. Ook werden ze gebruikt als lastdier en moesten dan karren trekken.

Jutte trok zich het lot van haar broer erg aan en vond het verschrikkelijk hoe haar broer werd behandeld. Zij wilde haar broer en zijn vrienden (eveneens dollen) een plek geven waar zij onbekommerd konden leven. Die plek was een boerderij op een groot landgoed. Het enige wat Jutte voor ogen had was het welzijn van haar broer. En dat is gelukt!

Het woord welzijn in dit verhaal is ook het sleutelwoord van onze stichting. Wij doen niet aan rehabilitatie of trainingen maar willen eenvoudigweg mensen (met of zonder makke) wat gelukkiger maken.

Dit doen we door onze vrijwilligers een werkplek op maat aan te bieden en door onze klanten een plek te bieden waar ze terecht kunnen met vragen over P.G.B, inkomen, subsidies en het verzorgen van belastingaangiften. Immers, geld maakt niet gelukkig maar zorgt soms wel voor wat geluk!